Over RV Design

De geschiedenis

Op 1 januari 1945 is Jan van Hassel, grondlegger van de meubelfabriek Habe, begonnen met productie van onder meer houten kinderspeelgoed en lampenarmaturen. Kort na de tweede wereld oorlog was er niets en er werd met een vooruitziende blik gekeken naar de nieuwe tijd.

 

Lampenkapjes werden, via krantenbakken en andere klein-meubels, al snel vervangen door salontafels.

Veel succes had Habe in de jaren zestig met een van de eerste series televisiemeubelen die in Nederland op de markt kwamen. In 1963 werd begonnen met de handel in stoelen uit Italië. Habe werd importeur en hiervoor werd de handelsonderneming Habe Meubelen B.V. opgericht. In de jaren tachtig maakte dit bedrijf een explosieve groei door en verhuisde wegens ruimte gebrek de handels activiteiten naar een magazijnpand elders in de stad. Verdere uitbreidingen van het assortiment zorgden er o.a. voor dat ook dit pand (ondanks enkele uitbreidingen) al snel een te krappe behuizing vormde. Bij intrek in het huidige bedrijfspand te Breda, in 1989, werd er een logistiek centrum in gebruik genomen dat geheel voldeed aan de wensen en eisen welke Habe Meubelen inmiddels stelde aan de diverse producten welke zij al geruime tijd importeerde uit o.a. België, Frankrijk, Spanje, Italië, Roemenië en Indonesië.


De productie van eigen ontwerpen vindt tegenwoordig voornamelijk plaats buiten Nederland en daarmede is de meubelfabriek Habe onderdeel geworden van de handelsonderneming. Vanwege de reeds jarenlange ervaring op import gebied is het mogelijk om elke productiefase, van ontwerp tot en met aflevering, zorgvuldig te bewaken. In samenwerking met een toegewijd design,styling en logistiek team, ontwikkelt Habe Meubelen nu zelf haar collecties welke toegespitst zijn op de Benelux markt. Belangrijkste afzetgebieden op dit moment zijn : Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

 

Bedankt voor uw interesse in RV Design -

Ronald Verdult
CEO - RV Design